Категорије
Спорт

Dubljević trenirao, reprezentacija ga čeka

Jedan od najboljih centara u Evropi odradio prvi trening sa Valensijom nakon više od dva mjeseca, stanje nakon povrede sve bolje

Super vijesti stižu iz Španije!

Kapiten košarkaške reprezentacije Crne Gore, Bojan Dubljević, je odradio timski trening sa Valensijom u sklopu priprema za narednu sezonu, a to znači da je situacija oko nezgodne povrede Ahilove tetive sve bolja.

Ujedno, to je prvi trening koji je 26-godišnji majstor iz Nikšića odradio u posljednja dva i po mjeseca, pošto je propustio kraj prošle sezone, te reprezentativne nastupe u junu.

A vijest iz Valensije je ohrabrujuća kako zbog Dubija, tako i zbog košarkaške reprezentacije i kvalifikacionih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2019. u septembru protiv Turske (14. septembar, Ankara) i Ukrajine (17. septembar, Nikšić).

Šanse da sjajni centar igra za Crnu Goru u septembru su velike, ali definitivna odluka još nije donešena, jer će stanje oporavka od povrede da se redovno prati, a Dubljević će morati i da obavi razgovor sa novim trenerom “slijepih miševa”, Haumeom Ponsarnauom.

Međutim, dobro obaviješteni lokalni list Superdeporte je prenio da je Dubljevićev oporavak ohrabrujući, te da će biti spreman za početak sezone, a to znači da bi mogao da bude uz našu selekciju..

Ali, sve ćemo znati početkom septembra kada će selektor Zvezdan Mitrović okupiti košarkašku selekciju. Povratak Dubljevića bi bio veliko pojačanje, jer su Mitroviću već otkazali Dino Radončić i Nikola Vučević.

RASPORED GRUPE I

7. kolo – 14. septembar

Turska – Crna Gora

8. kolo – 17. septembar

Crna Gora – Ukrajina

9. kolo – 29. novembar

Letonija – Crna Gora

10. kolo – 2. decembar

Crna Gora – Turska

11. kolo – 22. februar

Ukrajina – Crna Gora

12. kolo – 25. februar

Crna Gora – Letonija

TABELA: Španija 12, Letonija 10, Turska 10, Crna Gora 9, Ukrajina 9, Slovenija 8.

*Iz grupe i na Svjetsko prvenstvo u Kinu 2019. godine će se plasirati tri prvoplasirane reprezentacije

Izvor: Mondo.rs

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.