Категорије
Друштво

Opština Berane: I ove godine besplatni udžbenici za sve osnovce

Opštine Berane, Budva, Plužine i Šavnik ove godine obezbijediće besplatne udžbenike za sve osnovce.

Beranska lokalna uprava je nedavno usvojila odluku o utvrđivanju obaveze obezbjeđivanja besplatnih udžbenika za đake svih osnovnih škola na teritoriji opštine.

Sekretarka za opštu upravu i društvene djelatnosti Danijela Marković, kazala je da će na osnovu te odluke Opština svake godine izdvajati sredstva za nabavku udžbenika.

“Podstakli smo ostale opštine da na isti ili sličan način ulažu u obrazovanje i pomažu svoje sugrađane. Time je postignut puni efekat ovakvog projekta, koji je bitan element jedne složene, odgovorne i proaktivne socijalne politike koju vodi opština Berane, čime pomaže svoje najmlađe sugrađane i njihove porodice i doprinosi boljem socijalnom ambijentu u opštini”, istakla je Marković.

Podsjećamo, Opština Berane je, kao prva u Crnoj Gori, prije četiri godine  započela projekat kupovine udžbenika za đake prvake, naredne godine za učenike do četvrtog razreda, da bi u posljednje dvije godine beranska lokalna uprava obezbjeđivala knjige za sve učenike osnovnih škola.

Od ostalih 19 crnogorskih opština, lokalna uprava Herceg Novog je besplatne udžbenike obezbijedila za đake prva tri razreda, dok će u 13 opština komplete besplatnih knjiga pokloniti samo prvacima. U budžetima četiri opštine ta stavka nije planirana.

Izvor: Radioberane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.