Категорије
Спорт

Baranin peti u Evropi

Radmilo Baranin je osvojio peto mjesto na Evropskom prvenstvu u Berlinu u bacanju koplja spojenih kategorija F 33-34 sa novim ličnim rekordom 20,84 m.

“Nevjerovatno takmičenje, sigurno sa najvećom konkurencijom na prvenstvu koje je trajalo skoro tri sata. U poslednjem pokušaju sam imao hitac preko 23 m, ali nažalost koplje nije ostavilo trag. Srebrni Poljak Vojnicki je imao samo jedan hitac preko 20m, dok me Italijan Kapoćo prestigao hicem u poslednjoj seriji za 9cm (20,93). Daću sve od sebe da preksjutra u bacanju kugle osvojim medalju za Crnu Goru.” kazao je Baranin nakon takmičenja.

U istoj disciplini naš najmlađi predstavnik u Berlinu Danilo Gojković je zauzeo deseto mjesto hicem 18,73 m popravivši lični rekord za čak 1,46 m. Pobijedio je evropski rekorder Francuz Tieri Ziboni, sa hicem 25,2 m, ispred Poljska Vojnickog 22,08 m i Izraelca Oleksandra Alieksienka 21,88 m.

Mirnes Ramović je ranije u bacanju diska kategorije F 11 sa novim ličnim rekordom 26,83 m, osvojio sedmo mjesto.

Sjutra na borilište izlaze Marijana Goranović u kategoriji F41 u bacanju kugle (10h) i Maja Rajković u bacanju koplja kategorije F 54 (19h).

Izvor: CDM.me

 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.