Категорије
Актуелно

Težak položaj Srba u Crnoj Gori

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsjednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem, sa kojim je razgovarao o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori i načinima za njegovo unapređenje, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.
– Predsjednik Vučić je istakao da će Srbija uvijek biti uz svoj narod, kao i da je obaveza Srbije kao matice da pomaže očuvanje nacionalnog identiteta Srba van svojih granica, što će i činiti u skladu sa sopstvenim mogućnostima i uz poštovanje države Crne Gore i njenih zakona. Mandić je ukazao na težinu položaja Srba u Crnoj Gori i neophodnost solidarnosti svih naših sunarodnika kako bi se zaustavila diskriminacija i očuvao nacionalni identitet. Posebno je naglasio važnost uloge Srbije i njenu zainteresovanost za probleme sa kojima se naš narod suočava, predlažući konkretne mjere za koje je uvjeren da mogu biti djelotvorne – saopšteno je iz Nove srpske demokratije.
Mandić i Vučić su se saglasili da su odnosi Srbije i Crne Gore od velike važnosti za budućnost obje zemlje i stabilnost regiona.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.