Категорије
Култура

Pola miliona ljudi uživalo na Ušću na 16 Beogradskom „Bir festu”

Festival muzike i piva „Bir fest” održan na beogradskom Ušću okupio je, prema podacima organizatora, oko 520.000 posjetilaca koji su uživali u, mnogi smatraju, nikada boljem muzičkom programu, domaćem i stranom, na čak tri scene. Alternativna bina je novitet za ovu godinu, i, ispostavilo se, pun pogodak. Pivopije, ujedno, ističu i još bogatiju „ječmenu” ponudu u odnosu na prethodna izdanja. U šest festivalskih zona posjetioci su mogli da uživaju u više od 300 pivskih ukusa, i u odličnoj hrani koju je ponudilo 80 izlagača.
Što se tiče domaćih muzičkih zvijezda, centralni događaj prve večeri bio je nastup „Riblje čorbe” i to na 40. rođendan benda. Raspoloženi Bora i ekipa su otprašili njihov klasičan festivalski set starih hitova, uz dvije pjesme, doduše takođe uveliko poznate fanovima, koje će se naći na novom albumu „Da tebe nije”.
Toliko dugo očekivan povratnički nastup Neleta Karajlića ispunio je nadanja onih koji su predosjećali da će njegov dvočasovni spektakl, najduži od svih, biti jedan od vrhunaca festivala. Publika se uželjela da čuje kako, posle 20 godina, Karajlić izvodi hitove „Zabranjenog pušenja”, a ako bi se biralo najveće iznenađenje festivala, to bi, svakako, bilo pojavljivanje legendarnog košarkaša Dina Rađe kao gitariste u „Zenica bluzu”.
Najviše publike se slilo na Ušće, kao i obično, u petak, i to tokom nastupa najdugovječnijeg benda u regionu, „JU grupe” na glavnoj bini i, zatim, „Van Goga” na „Inovejšnu”, a legende su na to „odgovorile” savršenom svirkom uz nanizane najveće hitove.
Sportski rečeno, nove „Bir fest” trijumfe upisali su neizostavni „Ortodoks Kelts”, pa „Partibrejkers”, „Neverne bebe”, „Aerodrom”, Blaža i „Kljunovi”, Kiki i „Piloti”, „Goblini”, Dejan Petrović i mnogi drugi, a premijerno izdanje „Frajli” na ovom festivalu, i to u rokerskom ruhu, bilo je više nego uspješno.
Nakon fenomenalnih nastupa Strenglersa i Rošin Marfi, kao i Čuture, „Pera deformera”, „Kande, Kodže i Nebojše”, „Vatre”, „Zone B”… 17. „Bir fest” zakazan je za 14. avgust 2019.

Tri i po tone limenki

Reciklaža je, kao i prethodnih godina, bila važan segment festivala. Organizatori saopštavaju da je, uz separaciju otpada koja se obavljala na licu mjesta, sakupljeno više od tri i po tone limenki za recikliranje.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.