Категорије
Друштво

Policija: U Baru spriječena likvidacija, eksplozivna naprava uklonjena sa glavne raskrsnice

„Stručnjaci Kontradiverzionog tima uspjeli su da napravu dezaktiviraju na licu mjesta. To znači da će moći da se izvši njeno vještačenje u Forenzičkom centru i dobiti više podataka jer u suprotnom, da se moralo pristupiti njenom uništenju ostali bi bez tragova“, kazao je Đurišić

Eksplozivna naprava, za sada neutvrđene razorne moći uklonjena je sa raskrsnice Bulevara 24. novembra i Makedonske ulice kod „Tri kule“ u Baru.

Iz Uprave policije je saopšteno da je spriječena likvidacija, te da je eksplozivna naprava sadržala oko pola kilogama eksploziva.

Portparol Osnovnog dravnog tužilaštva u Baru Radovan Đurišić potvrdio je „Vijestima“ da je sumnjivi predmet na asfaltu bila eksplozivna naprava.

„Stručnjaci Kontradiverzionog tima uspjeli su da napravu dezaktiviraju na licu mjesta. To znači da će moći da se izvši njeno vještačenje u Forenzičkom centru i dobiti više podataka jer u suprotnom, da se moralo pristupiti njenom uništenju ostali bi bez tragova“, kazao je Đurišić.

Iz Centra bezbjednosti Bar obavijestili su ODT da je na raskrsnici pronađen predmet omotan selotejpom za koji postoje indicije da je ispao iz nekog od automobila.

Saobraćaj u centru Bara, zbog uklanjanja eksplozivne naprave bio je u prekidu više od sat.

„Policija je spriječila još jednu planiranu likvidaciju upotrebom improvizovane ekspozivne naprave. Obezbjeđenjem lica mjesta i evakuacijom građana u tom dijelu naselja u Baru preventivno se djelovalo na moguće teške posljedice. Građani su udaljeni na bezbjednu distancu i profesionalni policijski tim je uspješno deaktivirao ovu eksplozivnu napravu. U toku je rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja“, saopšteno je iz policije.

Centra bezbjednosti Bar u 14.50 časova obaviješten je da se na kolovoznoj traci na glavnoj barskoj saobraćajnici nalazi crna plastična kesa iz koje vire žice te da se sumnja da je riječ o eksplozivnoj napravi.

„Službenici CB Bar su odmah po obavještenju izašli na lice mjesta i obezbijedili ga. Izvršena je evakuacija građana u blizini lica mjesta. Saobraćaj je usmjeren na druge alternativne pravce. Pozvana je Grupa za antiterorističke preglede – Tim za protivdiverzionu zaštitu radi bezbjednog izuzimanja navedenog predmeta. O svemu je obaviješten nadležni tužilac. Grupa za antiterorističke preglede je stigla na lice mjesta i utvrdila da se radi o improvizovanoj eksplozivnoj napravi koju su potom službenici ove Grupe deaktivirali i bezbjedno izuzeli. Ova eksplozivna naprava je sadržala oko pola kilogama eksploziva a bila je namijenjena za izvršenje teškog krivičnog djela postavljanjem uz pomoć magneta uz aktiviranje na daljinu“, navodi se u saopštenju.

Izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

„Kriminalistička obrada ovog predmeta je u toku, a usmjerena je na rasvjetljavanje svih okolnosti događaja među kojima je svakako identifikovanje lica koja su izradila i posjedovala improvizovanu eksplozivnu napravu u namjeri da je upotrijebe, kao i lica na čiju štetu je planirano izvršenje teškog krivičnog djela aktiviranjem ove eksplozivne naprave. Osim ovog slučaja, policija je od početka ove godine preventivnim aktivnostima spriječila 20 likvidacija. Od 12 ubistva koja su počinjena od početka 2018. godine do sada je rasvijetljeno osam, dok je od 22 ubistva u pokušaju u istom periodu do sada rasvijetljeno 18. Borba protiv organizovanog kriminala će u narednom periodu biti još jača i intenzivnija“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.