Категорије
Друштво

Мајке на састанку са представницима ОИДХР-а

Дана 29. августа 2018. године, на иницијативу ОИДХР – канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права, уприличен је састанак са мајкама корисницама накнада, саопштила је Жељка Савковић, испред Координационог одбора мајки корисница накнада.

Састанку у Подгорици је присуствовала делегација ОДИХР коју су чинили савјетник за људска права Јоханес Хеилер и виши пројектни официр за одјељење за људска права Мархарyта Зхеско. У име мајки састанку су присуствовале Росанда Џудовић из Рисна, Маја Јововић из Никшића, Бисерка Фемић из Бара, Снежана Мацановић из Пљеваља, Рајка Вемић са Жабљака и Жељка Савковић из Подгорице.

„Није да протести мајки немају одјека и да о нама не мисле на свим странама свијета. Томе у прилог говори и овај врло исцрпан састанак који је трајао два сата и тридесет минута.
Делегација је упозната са свим оним са чим је упозната и читава црногорска јавност, од 17. јануара 2017. године до дана данашњег, а тиче се одузимања доживотно стеченог права и јасне поруке да нећемо одустати до повратка доживотне накнаде свакој мајци, без категоризације“, рекла је Савковић и додала:

„Саме функције чланова делегације говоре о томе у ком правцу је текао наш разговор. Не сумњамо да ће поруке које су послате са овог састанка бити и те како презентоване у извјештају који ће бити објављен половином 2019 године. А ако наша влада буде паметна, вратиће мајкама накнаде на рјешења од 1.јануара 2016. године, јер ово што су они урадили мајкама не може се испричати у једном роману, а не на једном састанку“.

„Захваљујемо се господи из ОИДХР што нас се сјетила и вјерујемо да су пред собом видјели праве бранитељке људских права у Црној Гори и њихову одлучност да иду до краја у својој борби без обзира на све препреке“, поручили су из Координационог одбора мајки корисница накнада.

Izvor: IN4S

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.