Категорије
Актуелно

Da li je polemika oko Aerodroma uvod u vanredne izbore? Rajković: Pobude Dps i Sd nijesu u dodiru sa etikom

Ne jenjava polemika nakon najave Vlade da planira Aerodrome Crne Gore da u zakup na 25 ili 30 godina. SD se tome žestoko protivi. Glavno pitanje koje se nameće je da li su nesuglsice koalicionih partnera oko Aerodroma uvod u vanredne parlamentarne izbore?“

“ Po ko zna koji put na političkoj sceni imamo navodnu svadju koalicionih partnera na vlasti. Dps hrli ka još jednoj „uspješnoj “ valorizaciji jer, prema njihovim izjavama, država mora da preduzme takve korake radi razvoja ekonomije i turizma, dok SD se tome protivi“, kaže Miloš Rajković, portparol SNP CG.
„Naš stav je da aerodromi moraju ostati u državnom vlasništvu, ali taj stav nema nikakvih dodirnih tačaka sa samo gramatičkom podudarnošć izjava SD.
Socijaldemorkate su nastavile praksu svojih prethodnika SDP. Ostali su dosljedni da budu aparat za disanje Demokratskoj partiji socijalista i lažna slika da DPS na vlasti ne opstaje samo zahvaljujući partijama manjina, vec i jednoj „gradjanskoj“ partiji koja uspijeva da obezbijedi taj neophodan mandat i to ne zbog ideoloških razlika ili politike koju vodi u odnosu na DPS, vec na osnovu moći partijskog zapošljavanja.
Posle niza neuspjelih privatizacija koje su za posledicu imale samo štetu po gradjane Crne Gore, a koje su, gle čuda, socijaldemokrate podržale , oni se u ovom slučaju „osvješćuju“ i vode računa o opštim interesima. Zabrinuti su za sudbinu Aerodroma. Dovoljno je jasno da je razlog zabrinutosti SD to što je u pitanju preduzeće u kome se umjesto diplome prilaže partijska knjižica i to uglavnom ove stranke.
Postavlja se pitanje da li je ovo jos jedna politička igra koalicionih partnera kako bi se raspisali vanredni izbori, u za njih pogodnom trenutku, ili je DPS našla novog marginalca da odigra igru procrnogorske ili gradjanske opozicione snage čiji će im mandati, obezbijedjeni glasovima obmanutih gradjanja, opet sačuvati dobro poznatu fotelju. Jedno je jasno – pobude i jednih i drugih svakako nisu u dodiru s etikom“, ističe Rajković.

Izvor: CDM

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.