Категорије
Актуелно

Sastanak na poziv SNV: Provjeriti odluku Vlade Crne Gore o priznavanju tzv. nezavisne države Kosovo

Na poziv Srpskog nacionalnog savjeta, u Podgorici je održan sastanak na kome su, osim domaćina, kojeg su predstavljali predsjednik Momčilo Vuksanović i potpredsjednik Ljubomir Peković, učestvovali i lideri parlamentarnih partija – Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković i Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Tema sastanka je bila organizovanje zajedničkih aktivnosti na prikupljanju podrške za poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznavanju tzv. nezavisne države Kosovo, ali i zajedničko obilježavanje najznačajnijih manifestacija i praznika srpskog naroda u Crnoj Gori – Velike Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije, Mojkovačke bitke i Svetosavskih svečanosti, saopšteno je iz Srpskog nacionalnog vijeća.

„Postignuto je puno zajedništvo u stvaranju potrebnih uslova da se u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom i Ustavom Crne Gore obilježe, u ovoj i nastupajućoj godini, najznačajniji nacionalni i vjerski praznici srpskog naroda u Crnoj Gori. Sa sastanka je zajednički upućen poziv i drugim parlamentarnim političkim partijama, koje dominantno glasa srpski narod, da se priključe aktivnostima koje su od izuzetnog značaja za očuvanje nacionalnog, kulturnog, jezičkog i vjerskog identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori“, piše u njihovom saopštenju.

Konstatovano je da oni imaju i opozicionu i moralnu obavezu da podrže ova nastojanja, da se kroz demokratsku, odnosno Ustavom definisanu proceduru, provjere odluke Vlade Crne Gore za koje se sumnja da ne izražavaju volju ogromne većine građana.

Na sastanku je još bilo riječi i o saradnji srpskog naroda Crne Gore sa svojim sunarodnicima u regionu, uz zaključak da je sve buduće aktivnosti neophodno organizovati uz punu koordinaciju i saglasnost svih subjekata koji se brinu o statusu i položaju srpskog naroda.

Izvor: FOSMedia

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.