Категорије
Друштво

UCG: KONKURS ZA ČETVRTI UPISNI ROK, PRIJAVE U PONEDJELJAK

Univerzitet Crne Gore raspisaće danas konkurs za četvrti upisni rok na prvu godinu osnovnih studija.

Prijave na konkurs podnose se u ponedjeljak, a mjesta ima za 230 studenata.

Kako je saopšteno iz UCG, pravo prijave ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalonog okvira kvalifikacija.

Uz prijavu za upis, kandidat prilaže originalnu diplomu o položenom eksternom maturskom, odnosno stručnom ispitu, originalna svjedočanstva o završenim pojedinačnim razredima srednjeg obrazovanja, diplomu “Luča” ili ekvivalentnu diplomu.

Kandidat treba da dostavi i kopiju biometrijske lične karte, a za strance odgovarajuću ličnu ispravu koja se izdaje u skladu sa posebnim propisom, diplomu (ili ekvivalentni dokument) o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom ili međunarodnom takmičenju iz predmeta.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nisu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit polažu se u utorak.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica u srijedu i četvrtak.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 14. septembrom.

Izvor: Radioberane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.