Категорије
Актуелно

Nikola Jovanović (DF) o ostavkama 14 odbornika DPS-a

Podnošenjem ostavki 14 odbornika DPS-a u Glavnom gradu zbog nespojivosti funkcija su priznanje da su u prethodne četiri godine većina njih obavljali funkciju odbornika kršeći Zakon o sprečavanju korupcije i odredbi o nespojivosti funkcija, primjećuje Nikola Jovanović član predsjedništva DNP i funkcioner DF-a. Kako ističe, u tome su imali i institucionalnu podršku jer su tim povodom Agenciji za sprečavanje korupcije podnosili prijave i pokrenuli spor pred Ustavnim sudom koji su svojim nečinjenjem i obmanjivanjem javnosti omogućili da kršenje zakona prođe nekažnjeno i time, zloupotrebljavajući svoj položaj, štitili odbornike DPS-a svo vrijeme.
– U prethodnom mandatu su funkciju odbornika na protivzakonit način obavljali Nermin Abdić, Momčilo Vujošević, Đorđina Lakić, Nebojša Kavarić, Nenad Vujošević, Jovan Rabrenović, Vladimir Rajčić, Marija Đuričković, Ivana Abdić, Nataša Tomović i Zoja Bojanić Lalović. Svi oni su istovremeno bili odbornici i članovi menadžmenta javnih ustanova i privrednih društava čiji je osnivač država odnosno lokalna samouprava. Nesumnjivo je jasno da je akcija podnošenja ostavki u novom sazivu Skupštine Glavnog grada izvedena kako bi se prikrila činjenica da su četiri godine protivzakonito obavljali funkcije i time ujedno za svo to vrijeme primali naknade za koje nije postojao pravni osnov, čime su se nezakonito obogatili u pojedinačnim iznosima od po 7.200 eura. Ostavke u novom sazivu su apsolutno licemjeran čin jer je isti zakon važio i u proteklom mandatu. Time su odbornici DPS javno priznali da su svjesno kršili zakon i koliko god institucije odbijale da rade svoj posao, posebna je satisfakcija što su ovim činom pokazali da smo mi iz Demokratske narodne partije i Demokratskog fronta uspjeli da primoramo funkcionere DPS na poštovanje zakona– navodi Jovanović.
Kako zaključuje, iz DNP-a odnosno DF-a su postigli i to da u novom sazivu Skupštine Glavnog grada neće biti onih koji su kršili zakon.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.