Категорије
Друштво

Opština Plužine obezbijedila udžbenike za 176 osnovaca

PLUŽINE – Lokalna uprava Plužina nastavila je dugogodišnju tradiciju pomoći osnovcima s područja opštine. Kao i prethodnih godina, i ove godine su obezbijedili komplete udžbenika za sve učenike od prvog do devetog razreda.
– U osnovne škole na teritoriji opštine ove godine je upisano 176 đaka i za sve smo obezbijedili komplete udžbenika, i dodatno udžbenik za ruski jezik od šestog do devetog razreda koji se izučava kao drugi strani jezik. Od ukupnog broja osnovaca, četrnaest ih je upisano u prvi razred koji su, uz komplete udžbenika, od Opštine dobili i đačke torbe, kazali su nam juče iz lokalne uprave, dodajući da je za te potrebe iz budžeta obezbijeđeno oko 14,1 hiljadu eura.
Plužinska opština je jedina u Crnoj Gori koja je namjeru da pomaže osnovnom obrazovanju na svom području definisala i odlukom lokalne skupštine. Na sjednici održanoj krajem jula ove godine većinom glasova usvojena je odluka o pomoći osnovnom obrazovanju kojom je definisano, između ostalog, da će se ubuduće iz opštinskog budžeta pomagati nabavka udžbenika za osnovce, a u skladu sa mogućnostima i finansirati izleti osnovaca i ekskurzije učenika devetog razreda.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.