Категорије
Актуелно

Mr Miomir Vojinović, član Predsjedništva SNP CG

Crna Gora prolazi kroz period najdublje ekonomske krize, što za posljedicu ima i produbljivanje političkih, vjerskih i svakih drugih podjela. Poslednji pokazatelji ne predviđaju nimalo optimizma i, nažalost, govore samo u prilog tome da aktuelna vlast nije sposobna da riješi goruće životne probleme.

Činjenica da će javni dug na kraju 2018.godine dostići nevjerovatnih 3,5 milijardi eura, što je skoro 80 posto BDP-a, govori samo o tome da aktuelna koalicija na vlasti nije sposobna da riješi problem nezaposlenosti i da loš standard građana pokazuje da život u Crnoj Gori postaje sve teži, te da su našoj državi potrebne promjene, a samim tim i ozbiljna i odgovorna vlast.

Socijalistička narodna partija smatra da su vanredni parlamentarni izbori najbolje rješenje za izlazak iz duboke socijalne i ekonomske krize, u koju nas je dovela DPS sa svojim koalicionim partnerima.

Takođe, smatramo da je u ovakvim prilikama dijalog između vlasti i opozicije neophodan, kako bi se konačno našao najbolji model mogućeg izlaska iz krize.

SNP smatra da su za našu državu izuzetno štetne i opasne bilo koje euroskeptične poruke, koje nas guraju na margine evropskih, demokratskih standarda. Mi i dalje smatramo da Evropska unija nema alternativu i da demokratizacija društva i članstvo u savremenoj porodici naprednih država mora biti u fokusu svih naših napora.

SNP će i dalje na tom putu, putu ka punopravnom članstvu u EU, davati svoj puni politički i svaki drugi maksimum, kao što smo čvrsto ubijeđeni da je unutarcrnogorski konsenzus, odnosno dogovor oko izlaska iz krize prijeko potreban našem društvu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.