Категорије
Актуелно

Glavni odbor SNP-a pozvao opozicione stranke da se ne svađaju

Glavni odbor Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) pozvao je sinoć sve aktere opozicione političke scene da se manu medijskih prepucavanja i međusobnih sukoba, od kojih nikakve koristi nemaju ni opozicioni subjekti ni građani.
– Glavni odbor je informisan o trenutnoj političkoj situaciji, sa posebnim apostrofiranjem potrebe jedinstva opozicionih subjekata. GO ovim putem poziva sve aktere opozicione političke scene da se manu medijskih prepucavanja i međusobnih sukoba od kojih nikakve koristi nemaju ni opozicioni subjekti ni građani. Mora doći do dogovora unutar opozicije jer su sadašnje političke relacije na nezadovoljavajućem nivou. Zbog toga je potrebno raditi na strategiji u susret eventualnim parlamentarnim izborima, ostavljajući nerealne ambicije po strani, jer je evidentno da jedinu korist od sukoba ima aktuelna vlast – saopšteno je sinoć iz SNP-a, čiji je čelnik Vladimir Joković.
U toj partiji smatraju da treba ozbiljno razmotriti poziv međunarodnih subjekata i domaće političke javnosti, kako bi što skorije bila formirana radna grupa za izborno zakonodavstvo koja bi opravdala očekivanja građana.
– GO SNP je podržao aktivnosti oko formiranja Asocijacije mladih i Asocijacije žena SNP-a, uz napomenu da rad na finalizaciji tih projekata uveliko traje. Na kraju, GO je analizirao trenutnu finansijsku situaciju u partiji, sa posebnim osvrtom na već preduzete mjere koje su dovele do znatnog smanjenja duga i koje vode ka finansijskoj stabilizaciji – naveli su iz te opozicione partije.
Iz SNP-a je juče saopšteno da nedavna izjava evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana da Crna Gora može izgubiti epitet najagilnijeg kandidata za EU ukoliko ne napravi napredak u rešavanju slučaja „Lakić”, treba da zabrine crnogorsko rukovodstvo.
– Han je prenio jasnu poruku EU da se očekuje adekvatna istraga sa jasnim rezultatima i konsenkvencama. I dok premijer Marković nedavno u Draču izjavi da je rešavanje slučaja „Lakić” prioritet institucija koje odgovaraju Vladi, ali i državnog tužilaštva, te da su zbog toga izvršene i promjene u policiji, predsjednik Đukanović kaže da ovakvo stanje nerješavanja slučaja nije poželjno, ali je normalno – navodi se u saopštenju SNP-a.
Iz te stranke su istakli da nema demokratskog društva bez slobode medija, niti ima slobode medija bez sigurnosti novinara. Poručili su Vladi da usaglasi stavove i podstakne institucije koje su joj podređene da počnu da se miješaju u svoj posao.
– Ako, pak, to ne možete, povucite se sa pozicija i raspišite izbore, pa neka posao EU integracija obavlja neko drugi. U protivnom, smatraćemo da vama i nije cilj Evropska unija – poručili su iz SNP-a.

Izvor; Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.