Категорије
Друштво

Požar u Donjim Kokotima i na Bioču pod kontrolom, izgorio dio kancelarija kompanije „Martinović“

Požar na području Bioča sada je pod kontrolom iako vjetar prilično otežava rad, naročito na potezu od Gornjih ka Donjim Mrkama. Vatrogasne ekipe na tom mjestu čine sve da zaštite kuće, potvrdio je za Andrija Čađenović, komandir službe zaštite i spašavanja.

Požar na području Donjih Kokota na lokaciji iza kompanije „SWISSLION“ sada je pod kotrolom. Na teren su upućena tri vozila sa posadama, a na intervenciji je učestvovalo ukupno devet ekipa.

„Na lice mjesta zatečen je požar na većoj površini trave i rastinja, koji se po riječima očevidaca prenio na objekat kompanije „MARTINOVIĆ“. U požaru je stradala jedna prostorija administrativnog tipa i dio bivše komore u dijelu krova“, kazao je Čađenović.

Prema njegovim riječima, intervenciju je otežavao jak sjeverni vjetar i činjenica da su sve kapije i ulazna vrata u prostorije objekta koje su zahvaćene požarom bile zaključane, pa je intervencija usporena dok su kapije i vrata nasilno otvorena uz prisustvo policije.Dim koji se ovog popodneva „spustio“ nad Podgoricu posledica je požara koji je bio aktivan na području Pipera, u selima Gornje Mrke i Milunovići koji je sada, kako kaže Čađenović, pod kontrolom. „Trenutno je povoljnija situacija, i nema ugroženih domaćinstava i objekata“, kazao je on i dodao da vjetar dodatno raspiruje vatru i usporava gašenje.

Na terenu je bilo angažovano sedam vatrogasnih ekipa.

Izvor: FOSMedia.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.