Категорије
Спорт

Savićević i Šćekić otvorili tribinu stadiona u Beranama

Fudbalski savez u realizaciji projekta učestovao je sa 1,1 mlion eura, što je 70% ukupne investicije. Preostale troškove rekonstrukcije i opremanja istočne tribine Gradskog stadiona finansirala je Opština Berane

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i predsjednik Optšine Berane Dragoslav Šćekić danas su na svečanoj ceremoniji otvorili rekonstruisanu istočnu tribinu Gradskog stadiona u Beranama.

Rekonstrukcija tribine Gradskog stadiona u Beranama, koju su finansirali Fudbalski savez i Optšina Berane, počela je 2016. godine.

Nakon dvije godine radovi su završeni, tako da se na tribini kapaciteta 5.000 mjesta se nalaze svi sadržaji neophodni za odgiravanje utakmica.

Ispod tribine su svlačionice za timove i sudije, delegatska prostorija, prostorija za anti-doping kontrolu, sala za medije, ekonomat, vešeraj, prostorija za mehanizaciju…

Tribina, koja je potpuno natkirivena, ima i prostor za rad predstavnika medija i svečanu ložu koja je, shodno klimatskim prilikama na sjeveru zemlje, u zatvorenom prostoru.

Fudbalski savez u realizaciji projekta učestovao je sa 1,1 mlion eura, što je 70% ukupne investicije. Preostale troškove rekonstrukcije i opremanja istočne tribine Gradskog stadiona finansirala je Opština Berane.

„Do sada smo ulagali u Rožajama, Plavu, Mojkovcu, Kolašinu i Pljeviljima, da bi najveću investiciju imali upravu u Beranama. U realizaciju ovog projekta uložili smo 1,1 milion eura dok smo neoliko godina ranije u izgradnju pomoćnih terena investirali 350 hiljada eura, čime je značajno unaprijeđena infrastruktura u Beranama. Zahvaljujući sadašnkoj i prethodnoj vlasti, koje su prave fudbalske vlasti, i u budućnost će biti ulaganja u Beranama. Nadam se da trenutni rezultati ekipe neće pokolebati fudbalske entuzijaste da i dalje rade na razvoju fudbala i izuzetno mi je drago što vidim ovoliki broj dječaka i djevojčica koji se bave fudbalom. Vjerujem da fudbal u Beranama ima budućnost“, rekao je predsjednik FSCG Dejan Savićević.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić zahvalio se čelnicima FSCG na velikoj pomoći u realizaciji projekta i istakao da su stvorene realne mogućnosti da beranska djeca još više zavole fudbal.

„Današnji dan je prilika da pošaljemo sportsku poruku sa ovog mjesta da će sjever Crne Gore i naše Berane biti centar sportskih dešavanja, ne samo na domaćem nego i na međunarodnom planu. Ovim činom šaljemo poruku da najljepša sporedna stvar na svijetu stanuje i na ovim prostorima“ rekao je Šćekić.

„Prije dvije godine smo hrabro ušli u realizaciju ovog projekta, za koji su skeptici govorili da je u pitanju uzaludan. Da nije tako i da je vrijedno truda i novca pokazujemo danas kada je investicija od 1,7 miliona eura uspješno privedena namjeni. Nećemo se zaustaviti na ovome, nego ćemo u narednoj fazi izgraditi reflektore“, najavio je Šćekić.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.