Категорије
Друштво

Direktor zavoda za školstvo krši ustav

Povodom izjave direktora Zavoda za školstvo Rešada Sijarića, koji je rekao da u jednoj skoli u Bijelom Polju među učenicima ima više od 70 odsto bošnjačke djece, a da su nastavnici iz „one druge strukture“, Socijalistička narodna partija ovim putem poziva na odgovornost gospodina Sijarića zbog ovako grubih kvalifikacija i prebrojavanja po nacionalnom osnovu.
U Ustavu piše da je Crna Gora demokratska, građanska i država vladavine prava. Koliko je demokratski i građanski na ovaj način govoriti o djeci i nastavnicima u školama, pitanje je za resorno ministarstvo i čelne ljude ove vlasti.
Smatramo da je ovo neodgovoran potez gospodina Sijarića i da se ne može pravdati statističkom nepreciznošću, već mora da objasni motive i cilj ovakvih stavova koje je iznio.
Posebno nas iznenađuje što gospodin Sijarić kao primjer uzima grad Bijelo Polje, koji je danas centar različitosti, što treba da služi na ponos svima nama. Na taj način dijeliti Bjelopoljce je u najmanju ruku neprihvatljivo. Gospodina Sijarića pitamo da li je ovo politika Bošnjačke stranke kojoj pripada i da li i ostali funkcioneri te stranke imaju slično razmišljanje?
SNP kao građanska partija, koja njeguje duh suživota svih nacija i vjera, oštro osudjuje ovakvo ponašanje predstavnika državne uprave i traži reakciju Zaštitnika ljudskih prava, koji bi mogao da ukaže na kršenje Ustava i diskriminaciju od strane čelnog čovjeka Zavoda za školstvo.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.