Категорије
Друштво

Portparol SNP CG Miloš Rajković o stanju na Sjeveru: Sjever zaslužuje više i bolje

Zbog ogromnog prirodnog bogatstva sjever Crne Gore zaslužuje mjesto pokretača privrednog razvoja naše zemlje. Medjutim, trend napuštanja stanovništva će se nastavljati i narednih godina.

Ključni razlog leži u lošoj politici Vlade prema ovom regionu. Nažalost , činjenica da ključni ljudi u Vladi dolaze sa sjevera nije dovela do poboljšanja životnog standarda gradjana.

Najava velikih infrastrukturnih projekata i realizacija nekih od njih su u toku, a od toga definitivno zavisi dalja sudbina ovog kraja.

Ako se u narednom periodu nadje bar pola investitora koji ce odraditi projekte kao što su na jugu Crne Gore, ovaj kraj ima budućnost.
Isto tako, nadam se da će izgradnja autoputa doprinijeti boljem životu sjevernog regiona, kao i valorizacija Bjelasice koja će e biti ključna za nova radna mjesta i ostanak mladih u narednom periodu.

Aerodrom u Beranama, završetak autoputa do Boljara, toplifikacija Pljevalja, dodatna promocija Pive, Durmitora i Biogradske Gore, otvaranje fabrika za preradu mlijeka i mliječnih proizvoda, fabrika voda, može nam dati život koji zaslužujemo.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.