Категорије
Спорт

Ženski kata tim reprezentacije CG i Budućnosti potvrdio kvalitet

Dobri nastupi ženskog kata tima reprezentacije Crne Gore i Budućnosti se nastavljaju. Na Evropskom prvenstvu malih zemalja u San Marinu tim u sastavu Biserka Radulović, Jovana Marić i Mia Roganović još jednom je potvrdio kvalitet, nadmoćno je osvojio zlatnu medalju i napravio dobru uvertiru za Svjetsko prvenstvo u Madridu.
– Rezultatima na Evropskom prvenstvu malih zemalja smo više nego zadovoljni, jer je za medalju u katama trebalo pet nastupa. Pored osvojenog prvog mjesta pojedinačno Biserke Radulović i drugog mjesta Jovane Marić, kao i tri odlična nastupa Mie Roganović, zlatna medalja ženskog kata tima je samo još jedna potvrda kvaliteta koji posjeduje ovaj tim. Ovakva ekipa se ne stvara slučajno, plod je dugogodišnjeg rada, odricanja, strpljenja, a meni kao treneru rezultat je potvrda da se taj trud isplatio. Takmičenje u San Marinu je bila dobra provjera pred Svjetsko prvenstvo, koje se održava početkom novembra u Madridu – kazala je Nela Tatar, trener ženskog kata tima Budućnosti. – Moj cilj kao trenera u klubu je da dostignemo pravu formu za SP, a vjerujem da će oni koji budu na spisku za SP dati svoj maksimum i odraditi svoje najbolje nastupe. Treba istaći da svi rade puno i kvalitetno. Očekuje se novi sistem bodovanja za WKF listu, što će biti bitno za ispunjenje norme za OI 2020. godine, tako da se očekuje jaka konkurencija, velika motivisanost i borba svih takmičara – dodala je Tatar.
Pored ženskog kata tima doprinos dobrom nastupu reprezentacije Crne Gore dao je i najiskusniji takmičar Budućnosti Almir Cecunjanin, koji je osvojio zlatnu medalju u borbama u kategoriji preko 84 kilograma.

Izvor; Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.