Категорије
Друштво

Protesti prestaju: O vrtiću 12. novembara u SO Bar

Predsjednici Opštine i SO Bar Dušan Raičević i Mićo Orlandić pozdravili su građanski aktivizam kao, kako su istakli korektivni faktor vlasti, ali i iskazali skepsu da će u slučaju odustajanja od ove lokacije Bar za oko pet godina ostati bez vrtića, a novac opredijeljen za gradnju ovog rješenja biti usmjeren u druge sredine

Učesnici protesta protiv izgradnje vrtića u gimnazijskom krugu izašli su danas kao pobjednici iz „prve runde borbe“ da se spasi školski park, a vrtić izmjesti na drugo mjesto.

O građanskoj inicijativi kojom to traži 2.721 Baranin raspravljaće se 12. novembra u SO Bar, a radovi na gradilištu obustavljeni su do daljnjeg – dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika demonstranata sa čelnicima Opštine i SO Bar.

Predstavnica delegacije demonstranata Slavica Vujović kazala je da danas prestaju protesti ispred gradilišta.

Na drugoj strani, predsjednici Opštine i SO Bar Dušan Raičević i Mićo Orlandić pozdravili su građanski aktivizam kao, kako su istakli korektivni faktor vlasti, ali i iskazali skepsu da će u slučaju odustajanja od ove lokacije Bar za oko pet godina ostati bez vrtića, a novac opredijeljen za gradnju ovog rješenja biti usmjeren u druge sredine.

Oni su skrenuli pažnju na dužinu procedure za određivanje lokacija i najavili da će u SO Bar biti predstavljene detaljne informacije o svim aspektima projekta gradnje vrtića u Baru.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.