Категорије
Спорт

Bojana je ispisala istoriju ženskog boksa u Crnoj Gori

Crnogorska reprezentativka, Bojana Goković, osvojila je zlatnu medalju na juniorskom Evropskom prvenstvu u Anapi. Ovo je ujedno i prva medalja u istoriji crnogorskog ženskog boksa, i pripala je baš ovoj 15-godišnjakinji.

„Borila sam se u kategoriji do 50 kilograma. Protivnice su bile jake i kvalitetne ali ja sam dala sve od sebe i uspjela sam da ih savladam. Samo Evropsko prvenstvo je uspjeh, ali ja sam tamo otišla s namjerom da donesem medalju svojoj zemlji“, prenosi Gojković iskustvo za FOS.

Podsjećamo, ona je u velikom finalu pobijedila Italijanku Elen Luciju Ajari. Prije velikog finala, takođe je eliminisala Špankinju Nikol Nuoz Salkado i Viktoriju Silke iz Letonije.

Boksom se bavi već pet godina, a do sada je imala samo jedan poraz.

„Taj jedan poraz mi je teško pao jer protivnica je bila sjajna ali ne i bolja. Ja sam bolesna ušla u ring i to je uticalo da izgubim sa rezultatom 3:2“, kaže Bojana za FOS.

Boksom je kaže počela da se bavi slučajno. Zavoljela je ovaj sport uz brata i počela da ide na treninge. Iako mnogi smatraju da je ring rezervisan za muškarce, Bojana svojim uspjehom ruši predrasude.

Izvor: FOSMedia.me

 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.