Категорије
Друштво

Lalošević: Vlast nije elementarno korektna prema opoziciji

Barski parlament izabrao nove sastave upravnih odbora opštinskih preduzeća:

U nastavku IV sjednice barskog parlamenta, prekinute devetog oktobra, odbornici SO Bar su izabrali nove sastave upravnih odbora opštinskih preduzeća.

Prije glasanja, opozicioni odbornici su tražili da se pored imena kandidata prilože i njihove biografije. Vasilije Lalošević (SNP) istakao je da bi bilo “elementarno korektno” da se po jedno mjesto u svakom upravnom odboru ponudi opoziciji, podsjetivši na nekadašnju praksu u ovom domu.

“ Vi ne razumijete šta je pluralizam, ogradili ste se u svoje atare i mislite da ste sami sebi dovoljni”, kazao je Vasilije Lalosevic odbornicima vlasti povodom njihove odluke da u upravnim odborima i komisijama ne bude predstavnika opozicije.

“ Još prije deset godina u Baru je tadašnji predsjednik opštine Anka Vojvodić, ustupila opozicionarima mjesta u upravnim odborima i komisijama, želeći da se kvalitetnije i transparentnije radi, a vi danas ni ne razmisljate o tome”, kazao je Lalošević.

Odbornik SNP je istakao da je elementarno korektno da i druga polovina Bara, koja nije dala glas vladajućoj koaliciji bude zastupljena u opštinskim radnim tijelima.

“ Pogotovo je to važno zbog obostranog povjerenja i korektivnog faktora u onim komisijama gdje se odlučuje o strategiji razvoja grada, ali i dodjeli novca za sportske klubove i kulturne projekte”, zaključio je Laloševič.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.