Категорије
Спорт

Naredno svjetsko prvenstvo u karateu biće održano u Dubaiju

Dubai će 2020. biti domaćin Svjetskog seniorskog prvenstva, dok će dvije godine kasnije najbolje karatiste svijeta ugostiti Budimpešta, odlučeno je na Kongresu Svjetske karate federacije (WKF) u Madridu.

Najbolji kadeti, juniori i mlađi seniori svijeta sljedeće godine okupiće se u Santijagu de Čileu, a dvije godine kasnije u Kejptaunu, u Južnoafričkoj Republici.

Predsjednik Karate saveza Crne Gore, Vladimir Joković kazao je da je WKF apelovao na nacionalne saveze da rade na masovnosti i populaarizaciju karatea, a sve u cilju opstanka u olimpijskoj porodici.

“Delegatima je predstavljena agenda i prezentovan scenario premijernog nastupa karatea na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nacionalnim savezima sugerisano je da rade na masovnosti i popularizaciji karate, sa jasnim ambicijama da taj sport bude dio Olimpijskih igara i 2024. godine u Parizu”, kazao je Joković za naš portal.

Joković je iskoristio kongres da se susretne sa svim vodećim ljudima iz svijeta karatea, posebno sa čelnim ljudima iz regiona, bivših ex Yu republika.

Na sjednici je izabran novi tehnički komitet WKF, a usvojena su i dva nova pravila.

Borbe u konkurenciji žena i mlađih seniora trajaće tri, umjesto dosadašnjih dva minuta.

Promijenjen je i sistem bodovanja u katama, po kojem će pravdu dijeliti sedam sudija.

Najveće i najmanje ocjene se neće računati, dok će se bodovi ostalih pet sudija sabirati.

Kongres je iz WKF isključio Karate federacije Poljske i Filipina.

Poljska, iako zvanično priznata od Ministarstva sporta i nacioalnog komiteta te države, isključena je jer nije uskladila statut po WKF pravilima.

Filipini su isključeni zbog finansijske malverzacije i korupcije u nacionalnom savezu.

 

 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.