Категорије
Актуелно

Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG: Vlast se ponaša kao da je sve u redu a građani sve teže žive

U Crnoj Gori neće biti demokratije dok god vladajuća elita ima veći kapital od obespravljenih građana.

Jedni pored drugih u ovoj našoj državi danas žive milioneri i porodice koje jedva sastavljaju kraj sa krajem. Socijalne razlike su ogromne a srednjeg staleža, tako reći više i nema. Normalan život, zdravlje i školovanje, postali su luksuz za ogroman broj ljudi.

A vlast? Vlast se ponaša kao da je sve u najboljem redu, kao da smo lideri u region, kao da je se ne tiče što građani jedva krpe kraj sa krajem. Omogućili su jednima da se bogate i da rade šta god hoće, dok druge zastrašuju, izoluju i zanemaruju.

Kako bi zamazali oči ovom nesrećnom narodu sa “manje bolnim temama”, falsifikuju nam istoriju, brišu posvetu iz Gorskog vijenca po kojem nas svijet poznaje, a sad se i odriču onog koji ga je stvorio. Zašto, zarad čega? Zarad prikrivanja sopstvenog neznanja i nemoći?

Crna Gora mora da izgradi istinsku parlamentarnu demokratiju, da se o Crnoj Gori pitamo jednako svi, a ne kao godinama unazad određena grupa onih koji diktiraju pravila. To je demokratija, to je bolji život za sve, to je socijalna pravda. To ovaj narod zaslužuje.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.