Категорије
Друштво

Završena prva faza projekta “Znanjem prevaziđimo podjele”

U okviru prve faze projekta „Znanjem prevaziđimo podjele“, koji sprovodi nevladina organizacija „Dar“ iz Berana, proteklog vikenda održano je sedam predavanja o najčešćim bolestima kod djece koja borave u Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kao i o načinima na koje se mogu razlikovati i prepoznati određene bolesti, koji je najbolji način za ostvarivanje kontakta sa osobama sa invaliditetom i načinima na koji se održava vršnjačka edukacija.

Cilj projekta „Znanjem prevaziđimo podjele“, čija je realizacija počela 10. septembra, je smanjenje barijera između beranskoh srednjoškolaca i djece koja borave u Dnevnom centru. Trideset polaznika radionica biće u prilici da stečeno znanje prenesu na svoje vršnjake putem vršnjačkih edukacija za koje će biti obučeni u sklopu projekta.

Koordinatorka projekta „Znanjem prevaziđimo podjele“ je Jovana Došljak, a projekat je finansiran iz Budžeta Opštine Berane, sredstvima opredijeljenim za finansiranje projekata nevladinih organizacija za 2018. godinu.

Izvor: radioberane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.