Категорије
Друштво

Ličina za prekograničnu saradnju

Predsjednik petnjičkog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Zaim Ličina pozvao je na realizaciju prekogranične saradnje u regiji Sandžak. On je povodom 20. novembra, koji Bošnjaci obilježavaju kao nacionalni praznik pod imenom Dan Sandžaka, pozvao na saradnju političkih partija.

“Želim da svi zajedno radimo za bolju budućnost Sandžaka i Crne Gore. Ovo je prilika i da pozovem sve političke subjekte da objedinimo snage i usmjerimo u realizaciju projekta prekogranične saradnje radi slobodnog kretanja svih građana”, istakao je Ličina.

Dan Sandžaka se obilježava u znak sjećanja na osnivanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS) 20. novembra 1943. godine u Pljevljima, što se smatralo začetkom autonomije tog područja u ratnim uslovima. Na pitanje “Vijesti” smatra li spornim što je predsjednik petnjičkog odbora čestitao praznik kojim se slavi proglašenje autonomije Sandžaka predsjednik SNP-a Vladimir Joković rekao je da će ta partija uvijek podržavati prekograničnu saradnju, kao i da je “logično da Ličina u ime partije čestita praznik narodu kojem pripada”.

Osim SNP-a Dan Sandžaka čestitali su još samo Bošnjačka stranka (BS) i Stranka pravde i pomirenja.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.