Категорије
Актуелно

Marina Medojević: Nebojša od dolaska u zatvor štrajkuje glađu

Medojević je uhapšen po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita

Zbog „protivzakonitog i protivustavnog hapšenja za javno izgovorenu riječ uprkos poslaničkom imunitetu“, Nebojša Medojević štrajkuje glađu od dolaska u zatvor, a zbog bezbjednosti vrijeme dobrovoljno provodi u samici sa 24-očasovnim video nadzorom, saopštila je njegova supruga Marina Medojević.

„Prvi put u istoriji crnogorskog pravosuđa, Nebojša Medojević je kidnapovan po nalogu Višeg suda, uz skandalozno obrazloženje da njemu nije određen pritvor, već da je stavljen u zatvor.  Uz to, radi sopstvene bezbjednosti koja mu je neminovno ugrožena kao osobi koja je svoj život posvetila borbi protiv kriminala i korupcije, dobrovoljno boravi u samici koja je pod 24-časovnim video nadzorom“, kazala je Medojević.

Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i poslanik u Skupštini Crne Gore, uhapšen je u noći između četvrtka i petka u Podgorici.

Medojević je uhapšen po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.