Категорије
Актуелно

Medojević ostaje u zatvoru, Mandić poziva građane ispred suda i Skupštine

Advokat Nebojše Medojevića, Dražen Medojević, kazao je da je odluka Apelacionog suda politička i da će podnijeti ustavnu žalbu

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu advokata Nebojše Medojevića i Milana Kneževića. Time je potvdio rješenje Višeg suda u Podgorici o pritvoru poslanika Demokratskog fronta.

„Navedena rješenja Apelacionog suda Crne Gore, sa bližim razlozima o svim odlučnim činjenicama i odgovorima na pravna pitanja biće, u najkraćem roku, objavljena na internet stranici suda“, dodaje se u saopštenju.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić pozvao je građane da im se pridruže ispred Apelacionog suda i Skupštine. Kazao je da „nema pravde, već da mafija utiče na odluke sudova“.

„Ovo je tačka koja govori da od danas više nije isto“, poručio je Mandić.

Prenio je poruku Milana Kneževića da on neće dobrovoljno ići u zatvor. Knežević će, kako je rekao, ostati u Skupštini.

Marina Medojević, supruga Nebojše Medojevića, poručila je „državi, sudovima, Milivoju Katniću, Borisu Saviću i svim ljudima koji su poslušnici i ne drže do prava i struke, da krše Ustav, zakon i zatvaraju pravednog i velikog borca za Crnu Goru“.

Advokat Nebojše Medojevića, Dražen Medojević, kazao je da je odluka Apelacionog suda politička i da će podnijeti ustavnu žalbu. On je nakon preuzimanja odluke, ispred Apelacionog suda, kazao da je letimičnim pregledom „skandalozne odluke primijetio da se sud nije uopšte osvrnuo na navode žalbe branilaca“.

„Prenebregli su suštinu koja je navedena u samoj žalbi. Ovo rješenje Apelacionog suda je u potpunosti u suprotnosti sa prethodna dva rješenja istog tog suda“, kazao je advokat Medojević.

Ispred suda su i poslanici, članovi i pristalice Demokratskog fronta. Čuju se povici podrške Nebojši Medojeviću.

Medojević je uhapšen u noći između četvrtka i petka u Podgorici, po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Medojevićeva supruga ranije je saopštila da njen suprug štrajkuje glađu od dolaska u zatvor, a zbog bezbjednosti vrijeme dobrovoljno provodi u samici sa 24-očasovnim video nadzorom.

Ona je danas najavila da će početi protest ispred Apelacionog suda ukoliko se njenom suprugu produži zatvorska kazna.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.