Категорије
Друштво

U Beranama otvorena izložba: Olovkom govorim

BERANE – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Polimskom muzeju otvorena je izložba „Olovkom govorim”, na kojoj su izloženi likovni radovi korisnika usluga Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Izložbu je organizovala NVO „Invictus” u okviru projketa osmišljenog da doprinese boljem položaju osoba sa invaliditetom u Beranama.
– U sklopu ovog projekta realizovane su tri važne aktivnosti. Zasađene su biljke u Dnevnom centru, adaptirani sanitarni čvorovi u Polimskom muzeju i pružena prilika korisnicima usluga Dnevnog centra da iskažu svoju kreativnost i likovni talenat. Tokom izložbe imali smo priliku da vidimo koliko su oni bili kreativni. Ovi radovi potvrđuju da je potrebna samo volja i upornost i da se svaki rad isplati – kazao je predsjednik NVO „Invectus” Sreten Lekić.
Na izložbi je prikazano 30 radova, podijeljenih u 14 cjelina, koji su rađeni različitim tehnikama na temu „Moje dvorište”.
– U dvorištu Dnevnog centra, uz pomoć ovog projekta, zasađeno je ukrasno drveće čime je uljepšan ambijent, u kojem će uživati naši korisnici. Osim toga, donirali su nam potrebni materijal za likovne radionice u okviru kojih su i nastali izloženi radovi – objasnila je psiholog Ana Drobnjak.
Projekat „Olovkom govorim” finansiran je od strane Opštine Berane putem konkursa za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2018.godinu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.