Категорије
Друштво

Pavićević: Markovića i Đukanovića nijesu „stavljali u zatvor“ zbog izjava o ubistvu Duška Jovanovića

„To je jasan primjer nepostupanja tužilačkih i pravosudnih organa. U slučaju lidera DF-a Medojevića i Kneževića, tužilački i pravosudni organi postupaju suprotno“

Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Danijela Pavićević rekla je da je Crna Gora zemlja apsurda, jer je u zatvoru „čovjek koji neće da svjedoči“, a na slobodi onaj koji je priznao da je šef organizovane kriminalne grupe i jedan od dvojice najznačajnijih funkcionera DPS-a.

„Današnje sudstvo i tužilaštvo je očigledno dovedeno do faze da je za državu veći problem i opasnost svjedok koji ne želi da svjedoči jer u takvo sudstvo i tužilaštvo nema povjerenja nego kriminalci i njihovi nalogodavci iz vrha crnogorske vlasti”, kazala je Pavićevićeva za „Vijesti“.

Ona podsjeća da je “u svakom pravno uređenom sistemu sudska praksa jedan od imperativa”:

„Prisjetimo se, ne tako davnih dana, javno iznijetih izjava potpredsjednika Vlade Crne Gore, Duška Markovića koji je, gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, izjavio: „Znao sam da je Dušku Jovanoviću 2004.godine bila ugrožena bezbjednost“. U to vrijeme je bio šef Državne bezbjednosti Crne Gore, samim tim u posjedu svih tajni koje su mogle pomoći u rasvjetljavanju ubistva Duška Jovanovića. Takođe, volšebne izjave davao je i tadašnji premijer Milo Đukanović, koji je više puta i u parlamentu pred poslanicima saopštavao da je „Duška Jovanovića ubio onaj koji je od toga imao najviše koristi““, podsjeća Pavićevićeva.

Ona kaže da tužilački i pravosudni organi u slučaju „svjedoka Duška Markovića i svjedoka Mila Đukanovića nijesu primijenili procesnu radnju da se „stave“ u zatvor dva mjeseca“.

„Već su se njihove izjave naknadno obrazlagale kroz političke stavove koji su javno iznijeti. To je jasan primjer nepostupanja tužilačkih i pravosudnih organa. U slučaju lidera DF-a Medojevića i Kneževića, tužilački i pravosudni organi postupaju suprotno“, navodi ona.

Pavićevićeva sumnja, kako kaže, da su pravosudni organi politički instruisani „od strane onih koji se nalaze na vrhu te grane vlasti, i tvrdi da je „upućena prijetnja svima, pa i nama koji tražimo da se saopšti ime nalogodavca i poslata je poruka da im se može ako im se hoće“.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.