Категорије
Актуелно

SNP ĆE KAO I DO SADA SVE RADITI TRANSPARENTNO I ZAKONITO

Radi objektivnog i potpunog informisanja javnosti u vezi sa konačnim Izvještajem o reviziji godišnjeg konsolidovanog izvještaja Socijalističke narodne partije Crne Gore, a koji je posebno zainteresovao naše medije, obavještavamo javnost da nije baš sve onako kako su neki mediji predstavili.

Nakon dva uzastopna negativna mišljenja koja je DRI dala na godišnji finansijski izvještaj SNP CG, za 2017. godinu dobila je uslovno mišljenje i negativno mišljenje na reviziju, koja se prije svega odnosi na nepravilnosti iz predhodnih godina za korektivna knjiženja, a koja su uslovljena i preporukama DRI iz predhodnog izvještaja za 2016. godinu.

Za SNP CG je bitno da DRI nije utvrdila nezakonito i nenamjensko trošenje sredstava, a administrativne i računovodstvene greške mogu se desiti svakome. Svakako, one će se otkloniti u narednom periodu.

Takođe, netačna je konstatacija iz novinskih tekstova da su sredstva iz opštinskog odbora SNP Plužine uplaćivana na račun predsjednika opštine Mijuška Bajagića, što nije ni konstatovano Izvještajem o reviziji. Istina je, da su, shodno odluci opštinskog odbora Plužine od 20. 06.2017 godine sredstva uplaćena na poseban račun koji je otvoren na ime tadašnjeg predsjednika opštinskog odbora Plužine.

Izvještajem o reviziji konstatovano je da su ta sredstva vraćena na račun opštinskog odbora Plužine 20. marta 2018. godine.

Prema tome, pogrešne intepretacije izvjestaja DRI, ne mogu stvoriti pogrešnu sliku o trošenju sredstava koje SNP CG dobija iz javnih prihoda, jer SNP je uvijek, a i ubuduće će, transparentno i zakonito trošiti i upotrebljavati sredstva koja joj pripadaju.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.