Категорије
Актуелно

MAJA PEŠIĆ PRVA PREDSJEDNICA ASOCIJACIJE ŽENA SNP

U Podgorici je danas održana Izborna konferencija Asocijacije žena SNP. U prisustvu 160 izabranih predstavnica žena SNP, za prvu predsjednicu Asocijacije je izabrana Maja Pešić, diplomirana pravnica iz Berana, majka dvoje djece, članica izvršnog odbora opštinskog odbora SNP Berane i projekt menadžer u opštini Berane. Govori engleski, njemački i francuski jezik.
Kako stoji u Deklaraciji o unapređenju položaja žena u Crnoj Gori, koja je danas usvojena na Izbornoj konferenciji, žene u Crnoj Gori moraju u potpunosti učestvovati u kreiranju, promovisanju i nadgledanju svih programa i akcija koje će doprinijeti poboljšanju njihovog položaja. Bez ravnopravnosti u političkom, ekonomskom i bilo kom drugom odlučivanju, ne postoji mogućnost da rodna ravnopravnost bude integrisana u kreiranje politike donosioca odluka.
Pozdravljajući, kako je rekao, veličanstveni skup žena SNP, predsjednik Vladimir Joković je istakao da je afirmacija prava žena doživejela ogrioman napredak u poslednjoj deceniji ali da još uvijek postoji vidljiv jaz između stvarne i formalne ravnopravnosti.
„U našoj državi je Ustavom garanotovana ravnopravnost, ali u stvarnom životu još mnogo toga treba uraditi. Upravo ova naša Asocijacija treba da bude podstrek vama, članicama SNP, da na svakom koraku afirmišete taj princip“, naglasio je Joković.
Potpredsjednica SNP Danijela Đurović je kazala da je SNP jedna od partija koja uspješno odolijeva već 20 godina udarima sa strane ali i iznutra.
„Današnje formiranje Asocijacije žena SNP, odgovor je onima koji su se do sada lažno predstavljali kao SNP, da od danas to više neće moći. U SNP nas ima i više nego dovoljno da odbranimo časno ime naše partije i doprinesemo razvoju i napretku cjelokupnog društva i svih građana Crne Gore“, naglasila je Đurović.
Prva predsjednica Asocijacije žena SNP Maja Pešić je istakla da je slogan Izborne konferencije „Snažne žene-napredno društvo“ izbaran upravo zato jer je stereotip da je žena slabiji pol, kočinca u današnjoj civilizaciji.
„Naša partija je partija koja je posvećena jačanju uloge žene u društvu, partija koja baštini moralna načela, partija koja poštuje demokratiju, partija tradicije, partija koja odolijeva svakom vremenu, jer ima čvrst temelj i jaku konstrukciju. Uvjerena sam da će još jači SNP u nerednom periodu biti neizostavan činilac u donošenju najvažnijih političkih odluka u Crnoj Gori, a da će žene SNP dati snažan doprinos neophodnim političkim promjenama“, zaključila je Pešić.
Nakon svečanog dijela Konferencije, na predlog predsjednice, jednoglasno su izabrane i četiri potpredsjednice Asocijacije a to su Violeta Dondić iz Plužina, Olivera Vujičić iz Nikšića, Radmila Čagorović iz Podgorice i Slađana Gopčević iz Kotora.
Izbornoj konferenciji su prisustvovali i potpredsjednici SNP Dragoslav Šćekić i Dragan Ivanović, kao i direktor partije Veselin Bakić i predsjednici opštinskih odbora SNP iz cijele Crne Gore.
Na Izbornoj konferenciji je predstavljen i znak Asocijacije žena SNP u vidu dvije ženske ruke koje nose prepoznatljivu ružu SNP.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.