Категорије
Друштво

Bajagić, Joković i Radovanović razgovarali o unapređenju saradnje između Plužina i BiH opština

Danas je u posjeti opštini Plužine boravio ambasador Bosne i Hercegovine, gospodin Vinko Radovanović.
Njegov domaćin bio je predsjednik opštine Plužine, Mijuško Bajagić, a sastanku je prisustvovao i predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore, Vladimir Joković.
Domaćini i visoki gost, diplomatski predstavnik Bosne i Hercegovine, razgovarali su o nizu pitanja značajnih za Plužine, ali i za dobre odnose i prekograničnu saradnju između crnogorskih i bosansko-hercegovačkih opština.
U dužem prijateljskom razgovoru, Bajagić, Joković i Radovanović razgovarali su o putnoj infrastrukturi između Foče, Gacka i Plužina, zajedničkim projektima iz programa tzv. prekogranične saradnje, putnom pravcu Šćepan Polje – Foča, itd.
Bilo je razgovora i o saradnji u turizmu, posebno u sferi raftinga, ali i o saradnji Nacionalnog parka Sutjeska i Parka prirode Piva.
Predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić upoznao je gosta sa razvojnim projektima Plužina, značajnim socijalnim mjerama, odnosno socijalnim davanjima, po kojima je ova opština prepoznata u Crnoj Gori, olakšicama i stipendijama za najbolje učenike i studente, podsticaju rasta nataliteta kroz pomoć mladim bračnim parovima, za koje je opština obezbijedila sredstva.
Bilo je riječi i o mjerama koje opština preduzima, kako bi se konkretnim agrobudžetskim mjerama olakšao život na selu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.