Категорије
Друштво

Privodi se kraju izgradnja stanova na Rudešu

BERANE – Iz Opštine Berane juče su potvrdili da se izgradnja 94 stana na Rudešu za izbjeglice i interno raseljena lica sa prostora biših jugoslovenskih republika odvija planiranom dinamikom. Podsjetili su da se radi o projektu čija vrijednost iznosi 3.990.649 eura, od čega 3.575.779 eura predstavljaju donatorska sredstva. Naglasili su da bi kompletni radovi trebalo da se završe narednih mjeseci.
– Izgradnja novih stanova na Rudešu svjedoči da je Regionalni stambeni program, koji sprovodi Banka Savjeta Evrope, program konkretne pomoći. Tim prije, jer se na ovaj način rješava stambeno pitanje brojnih porodica koje su se nakon ratnih dešavanja naselile u Berane. Osim smještaja za 94 porodice, Opština Berane će, nakon oslobađanja naselja na Rudešu, dobiti i mogućnost za rješavanje stambenog pitanja za bar 50 socijalno ugroženih porodica, što je dodatni značajan rezultat ovog projekta. Raduje što se radovi odvijaju planiranom dinamikom i što se već narednih mjeseci može očekivati da se počne sa useljavanjem u stanove – istakli su iz lokalne uprave.
Kazali su da su ostali da se odrade finalni poslovi nakon čega će uslijediti tehnički prijem zgrada.
– Građevinski radovi na zgradama su završeni. Sada se radu na uređenju okolnog prostora, kao i neki drugi finalni poslovi. Ubrzo će se pristupiti i priključenju na vodovodnu, kanalizacionu i elektro mrežu. Poslije toga se očekuje tehnički prijem objekata – naglasili su iz lokalne uprave.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.