Категорије
Друштво

Novi eno – gastronomski događaj u Podgorici: Vikend u znaku vina i maslinovog ulja

Prvi Sajam maslinovog ulja i vina počeo je danas u šoping centru City Mall u Podgorici. Oko 20 izlagača dobilo je priliku da tokom dvodnevne manifestacije koju organizuje „Montenegro village wineries“, predstavi svoje domaće proizvode. Vino, masline, med, smokve… sve se to može naći na štandovima vrijednih proizvođača. Pogledajte kako protiče sajam.

Ova eno – gastronomska manifestacija čiji je cilj afirmacija domaće poljoprivredne proizvodnje, podizanje svijesti potrošača o kvalitetu domaćih proizvoda kao i osnaživanje sveukupne gastronomske kulture u našoj zemlji, uvod je seriju aktivnosti koje će biti realizovane tokom sljedeće godine u okviru projekta Montenegro village wineries.

Internet platforma Montenegro village wineries koja je namijenjena prvenstveno stranim turistima, posjetiocima sajta omogućava da se jednostavno i lako informišu, odaberu i bukiraju posjetu nekoj od brojnih vinarija koje su partneri projekta. Od septembra kada je počeo sa radom sajt, uz jaku marketinšku kampanju organizatori su uspjeli da se predstave na brojnim tržištima, sa kojih već sada ima interesovanja za crnogosrku eno- gastronomsku scenu.

„Sakupljanjem podataka o svim crnogorskim privatnim vinarijama i njihovoj ponudi, došli smo na ideju da to predstavimo svijetu kroz projekat Montenegro village wineries. Već nakon par mjeseci i povratnih informacija sa inostranog tržišta, dobili smo i nove ideje. Radićemo na objedinjavanju najbolje gastronomske ponude kroz snaženje poljoprivredne proizvodnje koja je odlično ide uz turizam“, kazao je Rajko Radulović, jedan od osnivača Montenegro village wineries i organizator sajma.

Sajam je okupio izlagače iz svih krajeva Crne Gore, a ovo je odlična prilika kako za razmjenu iskustava tako i kupcima za odabir najkvalitetnijih domaćih proizvoda. Sajam je otovren danas i sjutra u periodu od 10 do 20 sati.

Izvor: FOSMedia.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.