Категорије
Друштво

OPŠTINA HERCEG NOVI NAJTRANSPARENTNIJA

Istraživanje Agencije za lokalnu demokratiju pokazalo je da se od svih opština koje su bile predmet istraživanja na temu transparentnosti lokalnih samouprava, Opština Herceg Novi pokazala najtransparentnijom. Istraživanje je sprovedeno u cilju pružanja potrebnih inputa za dostizanje standarda transparentnih i otvorenih lokalnih samouprava u skladu sa potrebama njenih građana i EU praksama.
Rezultati istraživanja saopšteni su na okruglom stolu pod nazivom „Otvorenost lokalnih samouprava prema građanima u Crnoj Gori”, održanom u Podgorici.
Okrugli sto je održan u okviru projekta podržanog kroz program De facto Development, Fonda za aktivno građanstvo, finansiran kroz IPA 2016 Instrument za civilno društvo Evropske komisije, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.
Istraživanje je obuhvatilo oblasti rada Skupštine opštine Herceg Novi, budžeta lokalne samouprave, lokalne samouprave i građana, javnih nabavki, rasprava i konkursa, kao i planova i strategije lokalne samouprave.
Predstavnicima ispitanih opština je ukazano na pozitivne aspekte u pogledu transparentnosti lokalnih uprava, a poseban akcenat stavljen je na oblasti koje je potrebno unaprijediti.
Sekretarka za lokalnu samoupravu Opštine Herceg Novi Vesna Samardžić iskazala je zadovoljstvo dobijenim rezultatima kao potvrdom dobre demokratske prakse u Herceg Novom, ali i napomenula da se otvorenost lokalne uprave prema i sa građanima može i mora uvijek unaprijeđivati.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.