Категорије
Друштво

U DNEVNOM CENTRU „DEFENDOLOGIJA“ U TOKU NOVOGODIŠNJI BAZAR

U Dnevnom centru „Defendologija“ juče je otvoren novogodišnji bazar koji će se završiti u petak. Polaznici Dnevnog centra zajedno sa osobljem potrudili su se da posjetiocima pripreme različite predmete koje su izrađivali u proteklom periodu. U njihovoj skromnoj ponudi mogu se naći ukrasi za novogodišnje jelke, slike, narukvice, fotografije…
– Cilj sajma dječijih rukotvorina je da prikažemo talente i umijeće naših mališana koji su radili dug period da bi se nekim svojim kreativnim umijećima predstavili. Različite predmete djeca su izrađivala bojenjem, dekupaž tehnikom, fotografijom na platnu – kazala je Jelena Milić, koorinator Dnevnog centra.
Posjetioci bazara za svaki donirani slatkiš ili nešto od školskog pribora dobiće na poklon neki od izloženih predmeta, što je još jedan od ciljeva sajma jer DC uporedo sprovodi akciju pod nazivom „Daruj slatkiš onima koji ga nemaju“.
– Na taj način planiramo da pripremimo novogodišnje paketiće djeci koja su korisnici Dnevnog centra. Trenutno ih imamo oko 170, i nadamo se da će svi za Novu godinu dobiti poklončiće – rekla je Milić.
„Defendologija“ centar u Nikšiću otvoren je krajem 2017. godine, a njihova misija je da kroz različite servise pružaju pomoć djeci koja žive i rade na ulici, ili su u tom riziku.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.