Категорије
Култура

U DVORCU KRALJA NIKOLE U ORGANIZACIJI CEKUM-A: Pomiješani žanrovi za užitak

U organizaciji Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina (CEKUM) iz Podgorice, u sali Dvorca kralja Nikole u Baru održan je koncert „Art Mix Montenegro”, na kojem su nastupili „Duo Classico” iz Bara, profesori Dina Desančić i Safet Drljan, zatim Šukrija Žuti Serhatlić, klape „Veselice” i „Alata”, i sopranistkinja Gjylie Pelinku uz klavirsku pratnju Fatime Buzuku. Koncert je jedan u nizu CEKUM-ovih programa kojim su zaokružili uspješnu 2018. godinu.
Popularni „Duo Classico” iz Bara, za koga je godina na izmaku bila izuzetno uspješna i radna, saradnju sa CEKUM-om započeo je na njenom samom početku, a završava je još jednim nastupom u organizaciji ove institucije. Prema riječima profesorice mr Dine Desančić, CEKUM je bio organizator njihovog veoma uspješnog i posjećenog koncerta u Crnogorskom narodnom pozorištu, početkom godine.
– Bio je to lijep, ali i zahtjevan početak 2018. godine, koji je trebalo da opravda cijeli njen dalji tok. Za nas je ona bila u znaku Vivaldija, premijernog projekta u Crnoj Gori za koji smo dobili podršku od Ministarstva kulture. Publiku smo na ovom koncertu obradovali sa tri nove kompozicije, kojima najavljujemo i veoma radnu i zahtjevnu i narednu, 2019. godinu – istakla je ona.
Poznati izvođač izvorne muzike Šukrija Žuti Serhatlić je istakao da mu je nastup u Baru, nakon Ulcinja, Danilovgrada, Nikšića, Kipra, Skadra, jedan od ljepših.
– Zadovoljstvo mi je da sarađujem sa CEKUM-om, jer nam on, kroz sve ove divne programe, otkriva neiscrpno vrelo, bogatstvo i ljepotu Crne Gore – kazao je Serhatlić.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.