Категорије
Друштво

Radović: Pokrenuti postupak imenovanja novog saziva Savjeta RTCG, kako se ne bi kršio zakon

Član Savjeta Radio Televizije Crne Gore (RTCG) Milan Radović apelovao je danas da Administrativni odbor crnogorske Skupštine pokrene postupak imenovanja novog saziva Savjeta, kako ne bi, kako navodi, kršio zakon.

Radović je rekao da je na osnovu Zakona o nacionalnom javnom emiteru RTCG, Admistrativni odbor trebao već da pokrene postupak za imenovanje Savjeta Javnog servisa do 19. decembra.

On je podsjetio da sadašnjem sazivu mandat ističe 19. juna naredne godine, a da je Zakonom propisano da se postupak imenovanja Savjeta pokreće objavljivanjem javnog poziva ovlašćenim predlagačima, najmanje šest mjeseci prije isteka mandata postojećem Savjetu.

„Apelujem na Administrativni odbor Skupštine da donesu odluku o pokretanju postupka imenovanja novog saziva Savjeta, kako se ne bi kršio Zakon, a kako bi došli do rješenja koje će biti prihvatljivo za sve“, rekao je Radović agenciji MINA.

On je ukazao da su u toku izmjene Zakona, a da su na radnu verziju koju je spremilo Ministarstvo kulture, Savjet Evrope i OEBS kazali da je lošiji od sadašnjeg rješenja, a da u skupštinskom Odboru za izborno zakonodavstvo, tek kreće procedura.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.