Категорије
Култура

KONCERTOM „GODIŠNJA DOBA‘‘ U BP DUO DINA DESANČIĆ I SAFET DRLJAN ZAVRŠIO OVOGODIŠNJU SEZONU

Vivaldijeva djela za kraj „Duo klasiko” koji čine Dina Desančić i Safet Drljan preksinoć su u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu publici poklonili koncert „Godišnja doba” Antonija Vivaldija.
Kako je kazala violinistkinja Dina Desančić ističe, zadovoljni su prijemom publike u Bijelom Polju.
– Ovo je jedinstveni projekat koji je podržalo Ministarstvo kulture, jer dosad nijesmo slušali Vivaldijeva „Godišnja doba” u aranžmanu za violinu i harmoniku. Imali smo veoma napornu, ali uspješnu radnu godinu koju ćemo zaokružiti koncertom u Crnogorskom narodnom pozorištu, a Vivaldijeva „Godišnja doba” završavamo večerašnjim koncertom – ističe Desančić.
Duo se predstavio ciklusom od četiri stava, koje svaki prosječan slušalac zna i prepoznaje.
– Vivaldijeva „Godišnja doba” su djelo koje muzičaru pružaju mogućnost da iskaže sva svoja muzička i tehnička dostignuća. Spojili smo ono što će se publici svidjeti, što će im biti zanimljivo, ali i čime ćemo opravdati godine školovanja koje su iza nas – rekla je Desančićeva.
Duo Drljan-Desančić počeo je sa radom 2013. godine i od tada svoje znanje i muzičko umijeće predstavili su u zemlji i inostranstvu. Karakteriše ih jedinstveni, urbani aranžmanski pristup i klasičnoj i popularnoj muzici, zbog čega su među publikom prepoznati kao pravo osvježenje na crnogorskoj muzičkoj klasičnoj sceni.
– Bjelopoljska publika je dobra, sofisticirana i uvijek proprati ovakve manifestacije kao što je bio slučaj i večeras, i vjerujemo da im se svidio repertoar – kazao je harmonikaš Safet Drljan.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.