Категорије
Друштво

LALOŠEVIĆ PORUČIO LOKALNOJ VLASTI U BARU: „SVI MISLIMO DOBRO OVOM GRADU, POSLUŠAJTE I NAS“

Odbornici barskog parlamenta usvojili su Odluke o donošenju Prostorno-urbanističkog plana (PUP) Opštine Bar i izmjena i dopuna DUP-a Sutomore centar.

Ove dvije tačke skinute su sa dnevnog reda IX sjednice prošlog četvrtka jer do tada nisu dobile saglasnost Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT).

Za PUP su glasali 20 odbornika, a iako je bio u sali, nije se izjašnjavao Vasilije Lalošević (SNP), dok su za DUP glasali 20 odbornika, a Lalošević je bio uzdržan.
U raspravi o PUP-u Lalošević je prethodno ukazao da svi dijelovi Opštine zaslužuju ravnomjeran razvoj i pažnju „a ovaj plan tone daje“, i naveo da treba dati veću pažnju jezerskom dijelu Opštine.

„Nerealno je pričati o sportskom centru Murićima i Dedićima jer se odatle odselio najveći broj stanovnika. PUP je do 2020, a mi smo sad faktički u 2019. Pri tome, od prvog januara ovu plansku tematiku preuzima Ministarstvo održivog razvoja (MORT) i šta mi tu možemo da uradimo. Poručujem vlastima u Baru da posluša i amandmane opozicije, svi mislimo dobro ovom gradu, nemojte da se oglušujete o naše dobre predloge i sugestije“, rekao je pored ostalog Lalošević.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.