Категорије
Друштво

SKI SEZONA STARTOVALA I NA SKIJALIŠTU „LOKVE”: Snijega dovoljno za sve aktivnosti

BERANE – Ski sezona juče je startovala i na skijalištu Lokve, a savjetnik predsjednika Opštine Berane, Darko Stojanović smatra da je otvaranje skijališta jedan prvi korak da se tokom cijele godine ovdje odvijaju razne turističke aktivnosti.
– Iz ugla lokalne samouprave ali i iz ugla svih građana Berana, kao i građana okolnih opština, mislim da je izuzetno značajno što je skijalište Lokve i ove godine počelo da radi, zajedno sa još nekim sadržajima koji su otvoreni u blizini. Izuzetno je bitno da skijalište Lokve profunkcioniše, da se da pomoć i podrška ljudima koji su u ovom periodu kada je izuzetno velika hrabrost uložiti velika finansijska sredstva u otvaranje kako skijališnih, tako i smještajnih ugostiteljskih kapaciteta, to učinili. Mislim da je otvaranje skijališta izuzetno značajno za građane Berana, Bijelog Polja, Andrijevice, Rožaja, Plava, jer mogu da u lijepom ambijentu i dobro pripremljenim stazama, u dobro pripremljenim ugostiteljskim objektima provedu dan sa porodicom ili sami, za neka mnogo manja sredstva nego što bi to recimo učinili na Žabljaku, Kolašinu, a da ne pričamo o skijalištima u regionu – dodao je Stojanović.
Iz restorana Skrivena koji funkcioniše na skijalištu ističu da je većina njihovih gostiju iz Crne Gore,ali da imaju goste iz Srbije.
– Naš restoran počeo je sa radom u aprilu prošle godine. Ovo nam je prva skijaška sezona. Prije nekoliko dana počele su sa radom žičare i kao što vidite gostiju ima. Vrijeme nam ide na ruku, visina sniježnog pokrivača je prije neki dan bila preko jednog metra. Staze su u funkciji a samim tim i naš restoran je popunjen- kaže Milena Ivanović, pi-ar kompleksa Skrivena.

Izvor: dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.