Категорије
Друштво

Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP CG: ZAŠTO ĆUTE KOALICIONI PARTNERI DPS-a?Svjedoci smo ovih dana, nažalost, ćutanja državnih organa, u vezi sa aferom „Koverat-Stijepovic-Knežević“ i SNP CG je to okvalifikovao kao nemiješanje u svoj posao i zabijanje „glave u pijesak“ zbog interesa DPS i njihovih čelnika.

Iako je izvršena protivzakonita radnja SDT, VDT i ASK ćute i time pokazuju dubinu društveno-političke krize i zarobljenost crnogorskih institucija. Zašto ćuti Centralna banka Crne Gore i njen guverner? Da li uopšte razmišljaju da su na ovaj način uskratili za uslugu mnoge deponente ovih banaka i povrijedili prava zaposlenih? I oni treba da daju odgovor na ovu aferu.

Na to ćutanje i selektivnost nadležnih organa smo jasno ukazali.

Zašto ćuti DPS, jasno je. Nećemo i nikada nismo tvrdili da su svi ljudi u ovoj partiji umiješani u ovakve i slične radnje. Naprotiv, mislimo da se veći dio njihovog članstva ne slaže sa ovakvim načinom partijskog rada, ali da zbog brojnih razloga, još ne smiju da se ograde od ovakvog postupanja.

Ali, ovom prilikom postavljamo i pitanje, zašto ćute koalicioni partneri DPS-a: Socijademokrate, Bošnjačka stranka, Liberalna partija i Albanska alternativa? Je li ovo njihovo ćutanje ujedno i odobravanje?

Da li su koalicioni partneri DPS-a znali da se na ovakav sumnjiv način ubrizgavaju pare u izborni proces?

Jeste li tako široke ruke, gospodo iz vladajuće koalicije, kada treba uraditi nešto društveno korisno? Izgraditi vrtić, školu, dnevni boravak za djecu sa posebnim potrebama, sportski teren, pomoći socijalnim slučajevima? Ili to radite samo iz ličnog interesa?

Da li je možda podjela para, tj. “kolača” izvršena ravnomjerno i da li su i vaši dobijeni mandati plod ovakvih nezakonitih aktivnosti?

Ukoliko ne odgovore na ova pitanja, SD, BS, LP i AA rizikuju da ih i građani i politička javnost optuže za saučesništvo.

Još nešto čudi. Ćutanje premijera Markovića i njegovih ministara. Jesu li i oni ostali bez teksta i da li se slažu sa ovakvim predizbornim aktivnostima?

I na ova pitanja građani čekaju odgovore.

Afera “Stijepović-Knežević” je izazvala pozornost medija i javnosti. Na državnim organima je da pokažu jesu li im partijski šefovi važniji od Ustava i zakona.

Dani pred nama pokazaće jesmo li kao društvo sazreli ili smo još u pretpolitičkom dobu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares