Категорије
Култура

Novi spot “AkademiE”, najboljeg klupskog rok benda u Crnoj Gori

Novu godinu klupski bend “AkademiA” otpočeo je novim video klipom.  Riječ je o pjesmi “Gorko vino”, za koju je tekst napisao Slobodan Boban Mijović, a muziku potpisuje skupa sa Božidarom Gagovićem. Aranžman su radili u saradnji sa Novakom Brajovićem.
Video je djelo “Produkcije Bubulj”. Spot je napravljen od kadrova sa četiri nastupa na raznim lokacijama u barskoj opštini tokom 2016. i 2017. godine.

-Pjesma je nastala je 2002. godine u zajedničkom autorskom radu Slobodana Bibana Mijovica (ex Bellmondo) i mene. U demo verziji je bila u rege fazonu. Medjutim, poslije smo je “zbrzali” i ostavili prostor za violinu.
Snimljena je u decembru 2017. za potrebe snimanja novogodisnjeg programa, na nagovor našeg velikog prijatelja Slavena Knezovića. Bubanj, bass i gitare su snimljeni u studiju “Stivi” u Spužu, a ostalo u studiju “Gain” u Baru, gdje je pravljen mix i produkcija – kazao je vodja benda “Akademia”  Božidar Gagović.

Kako dodaje, za montažu su korišteni snimci sa četiri prošlogodišnja velika koncerta u barskoj opštini – Nova godina, Ljeto sa zvijezdama, Šušanjska noć i Spičansko veče.

Gagović je najavio i planove da se u bliskoj budućnosti snimi spot za najnoviji singl “Ljubav zemlju pokreće”.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.