Категорије
Друштво

DAN NOVINARA CRNE GORE


Socijalistička narodna partija Crne Gore čestita svim poslenicima javne riječi 23.januar, Dan novinara Crne Gore, uz nadu da će im sloboda izražavanja, borba za istinu i profesionalizam, biti ideja vodilja u budućem radu.

Očekujemo da će se u narednom periodu poboljšati položaj novinarske branše u Crnoj Gori, što bi se ogledalo u, prije svega, regulisanom radnom statusu, povećanju plata i poboljšanju uslova rada.

SNP CG poziva nadležne državne organe da učine sve da prestanu pritisci, a pogotovo, napadi na novinare jer nema demokratije bez slobodnog novinarstva.

Nažalost, u Crnoj Gori su česti napadi i drugi pritisci na novinare koji kritikuju vlast, govore o korupciji, organizovanom kriminalu i kršenju ljudskih prava, a da vinovnici napada ili pritisaka nisu sankcionisani.

Takva atmosfera nekažnjivosti ugrožava ne samo novinare, vec i društvo u cjelini. U takvoj situaciji, nema boljitka društvu, niti ga ima dok se ne privedu pravdi ubice i nalogodavci ubistva Duška Jovanovića, urednika lista „Dan“, koji je na oltar slobode medija dao i svoj život, ali i potpuno rasvijetle svi ostali slučajevi ataka na novinare.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.