Категорије
Друштво

Odgovor SNP Plužine na neistine Demokrata

DEMOKRATE SAMO PUNO PRIČAJU

Po ko zna koji put, Klub odbornika Demokrata u Skupštini opštine Plužine nastoji da kroz saopštenja za medije predstavi iskrivljenu sliku rada i funkcionisanja lokalne samouprave u Plužinama. Ne prestaju odbornici Demokrata da bez ikakvog osnova napadaju na ličnosti funkcionera i kolega odbornika, pa u dobroj mjeri vrijeđaju zdrav razum i čitalaca njihovih saopštenja.

Netačni navodi su nešto na što su već navikli javnost u Plužinama i očigledno ni u buduće to neće mijenjati. Pomalo smo u nedoumici da li svjesno iznose netačne navode ili su ubjeđeni u njihovu tačnost iako činjenice i dokazi govore drugačije.

Nije tačno da je prekršen poslovnik Skupštine opštine Plužine, iz razloga što je navedeni materijal, za koji tvrde da nije bio dostavljen, pročitan pred odbornicima na dan Skupštine, jer se radilo o predlogu Odbora za izbor i imenovanja, koji je zasjedao neposredno prije Skupštine iz razloga kašnjena sa predlozima za članove koji su birani predloženom Odlukom. Da bi se upoznali sa predlogom Odluke, Predsjednik Skupštine je dao pauzu od 30 minuta, što Demokrate nisu htjele da prihvate. Još veća je neistina da Skupština nije imala kvorum, jer da je to tačno, ne bi se mogla završtiti sjednica. Nakon „bježanije“ iz skupštinskih klupa, odbornici Demokrata nisu sačekali da vide, da je nedostajući odbornika SNP-a došao i sa 16 odbornika, od 30 koliko ih je ukupno, Skupština je imala kvorum da odlučuje. Da su navodi o demostracijama moći bilo koga u Skupštini opštine Plužine netačni, najbolje govori rezultat inicijative nadležnim sudovima kluba odbornika Demokrata o kršenju zakona u radu Skupštine opštine Plužine. Navedenu inicijativu Demokrata sud je odbacio i, nažalost neuspješno, pokušao ih naučiti da nije njihovo tumačenje zakona jedino ispravno.

Istina je da skupštinske rasprave traju duže nego u prethodnim sazivima. Odbornici Demokrata, često se javljaju za riječ i puno pričaju. Nažalost u tim pričama malo šta kažu a dosta pitaju, pa nastojanja da im se objasni i približi smisao i cilj neke odluke oduzima dosta vremena i zaista se ne obrade sve tačke koje se planiraju dnevnim redom.

U skladu sa predizbornim maglama koje su Demokrate plasirale građanima Plužina i u ovom saopštenju se nadovezuju na njih. Kroz njihov imaginarni svijet razvoja opštine i trošenja budžetskih sredstava, zaboravljaju i preskaču nadležnosti, mogućnosti Opštine i stvarne potrebe građana opštine Plužine. Na taj način daju do znanja svima, pa i njihovim članovima kojih je sve manje, da bi njihova vizija raspolaganja opštinskim resursima brzo dovelo do stvaranja gubitaka u opštini Plužine.

Zarad podsjećanja javnosti ističemo da gubitaka u opštini Plužine nikad nije bilo a sigurni smo da ih neće ni biti dok god je SNP na vlasti.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.