Категорије
Друштво

Општина Беране: Неправедна политика Владе Црне Горе

Сматрају да ником није стало да Беране постане универзитетски центар, јер нису били вољни да дају акредитацију за нове студијске програме и реконструишу школу на Доњим Лугама

Очигледно је да се наставља неправедна политика Владе Црне Горе према Општини Беране, у овом случају класична отимачина од стране Министарства просвјете.

Наиме, ових дана, иако још увијек није окончан судски спор, у просторије Универзитетског центра, врши се усељавање ђака, чиме ресорно министaрство Социјалдемократа коначно претвара ово здање у приватно предузеће СД-а, не поштујући локалну политику, и не водећи нимало рачуна о развојној политици нашег града, наводе из ове Општине.

Земљиште на ком се налази објекат био је у власништву Општине Беране и 2010. је добило грађевинску дозволу за реконстукцију поменутог објекта, да би добили и употребну дозволу 2017. године од Министарства одрживог развоја и туризма.

„На жалост, на волшебан начин, 2018. године ово здање прелази у руке Владе Црне Горе, односно њеног Универзитета, чиме је прекршен сваки начин договора и одбијена рука сарадње пружена са наше стране. Једино што је преостало нашој Општини је да правду потражи судским путем и у управном поступку докажемо оно што је свима добро познато, а то је да је имовина Општине Беране отета и предата Влади Црне Горе. О свему овоме смо упознали и предсједника Владе. Судски спор још увијек није завршен“, додају они.

Ипак, по свему судећи, сматрају да ником није стало да Беране постане универзитетски центар, што су доказали када и поред капацитета у овој згради нису били вољни да дају акредитацију за нове студијске програме и реконструишу школу на Доњим Лугама иако је пројекат већ био готов.

Из Општине очекују да Социјалдемократе и њима сличне партије заузму просторије у овој згради чиме би се заокружила отимачина спроведена над Беранама.

„Без обзира на овакву погубну политику Владе Црне Горе према нашем граду чиме Универзитетски центар губи свој основни смисао, локална управа наставља са својом одговорном, развојном политиком у интересу својих Беранки и Беранаца“, закључују из Општине Беране.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.