Категорије
Актуелно

SNP TRAŽI DA ŽUGIĆ PODNESE OSTAVKU A STANKOVIĆ DA RAZRIJEŠI KATNIĆA


Centralna Banka i guverner Radoje Žugić su izgubili svaki kredibilitet objelodanjivanjem niza novih afera koji pokazuju da se rad CBCG zasniva isključivo na zaštiti interesa poslušnika DPS-a i podobnih banaka, preko kojih se kroz zvanične izvještaje o kontroli moglo jasno vidjeti da su tempirana bomba koja može biti fatalna za crnogorsku ekonomiju i bankarski sistem.
U godinama kada su evidentno počinjene najveće zloupotrebe u Atlas banci i IBM zbog kojih je uvedena prinudna uprava, odnosno stečaj, u navedenim bankama izvršni direktori su bili ista lica koja sada upravljaju Universal Capital Bankom. Postavlja se pitanje iz kojih interesa su Centralna banka i njen guverner Žugić nanovo izdali saglasnost za obavljanje izvršnih funkcija u pomenutoj kao i saglasnost na članstvo u Odboru direktora istim ovim licima koja su sada optužena za reketiranje, pranje novca i utaju poreza i zašto guverener Žugić i dalje ne pokreće inicijativu za ukidanje njihovih licenci za obavljanje funkcija u navedenim bankama? Dalje, postavljamo i pitanje, zašto guverner ne kaže imena članova komisije, koja je vršila kontrolu Atlas banke, za koje je Milošević uzimao reket da bi napisali odgovarajući izvještaj, zašto nije pokrenuo postupak njihove odgovornosti uz podnošenje krivičnih prijava?
Zbog nepostupanja u skladu sa zakonima i svjesnog sakrivanja lošeg stanja u četiri crnogorske banke u dužem period, usljed čega je uzdrman cjelokupan ekonomski i bankarski sistem Crne Gore, Socijalistička narodna partija Crne Gore traži da guverener Radoje Žugić odmah podnese ostavku na sve funkcije u Centralnoj banci Crne Gore.
Osim guvernera Žugića, u ovom prljavom sukobu između Mila Đukanovića i Duška Kneževića, DPS veliku pomoć ima i od SDT-a koji na brutalan način koristi svoja ovlašćenja da se obračunava sa neistomišljenicima režima kao i sa građanima koji se drznu da otkriju njihove mutne radnje i ukažu na nepoštovanje zakona.
Samo pogledajte jedan u nizu postupanja specijalnog tužilaštva u Crnoj Gori i jedan od drastičnih primjera selektivne primjene zakona. Bivšeg viceguvernera Centralne banke hapse i određuju mu pritvor zbog osnovane sumnje da je tražio reket od jednog vlasnika banke kako bi napravio fingirani izvještaj Atlas banke, dok bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića koji je bez ikakve sumnje uzeo novac koji nije prijavljen u skladu sa Zakonom o finansiranju partija za potrebe DPS-a i, kog SDT poziva kao svjedoka da da izjavu, uvodeći ga u Tužilaštvo na sporedni ulaz da malo popričaju i nakon čega puštaju ga da mirno ode kući i time mu daju dovoljno vremena da utiče na izjave mogućih svedoka.
Zbog zloupotrebe ovlašćenja i selektivne primjene zakona koju koristi za obračune sa neistomišljenicima DPS-a , Socijalistička narodna partija Crne Gore traži i da vrhovni državni tužilac Ivica Stanković po hitnom postupku razriješi glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.
Gospoda iz vrha DPS-a se ponašaju kao da su iznad Ustava i zakona države Crne Gore za koju vole da kažu da su njeni čuvari. Veličina njihovog rodoljublja se najviše prepoznaje kroz pune koverte i ukradene milione za koje ih optužuje njihov nekadašnji prijatelj i finansijer Duško Knežević. Došao vam je politički kraj gospodo iz DPS-a. Odgovaraćete uskoro za sve što ste oteli i ukrali od države Crne Gore. Građani Crne Gore vrlo dobro znaju da ste, poslije ovoliko afera, politička prošlost, te da su državi potrebne nove snage koje će državu voditi u pravcu evropskih standarda.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.