Категорије
Друштво

Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG

GOSPODO IZ VLASTI IMATE LI SAD OBRAZA DA KAŽETE DA SNP RUŠI DRŽAVU?

Gospodo iz vlasti, imate li sada, kada vas napada vaš finansijer koji je priznao krivicu, obraza da kažete kako SNP ruši državu Crnu Goru? Kad god smo vas prozivali i ukazivali na ono čime se bavite, tipa korupcija, nepotizam, pranje novca, sumnjiva privatizacija, odgovarali ste u svom stilu “SNP ruši državu i institucije sistema”.
Mi nismo protiv države Crne Gore, već protiv privatne države, jednog kruga ljudi koji funkcionišu po svojim pravilima.
Afera “Koverat” je pokazala da su sve naše tvrdnje koje smo iznosili svih ovih godina istinite. Zato bi bilo najbolje da podnesete ostavke jer poslije ovoga, Vlada nema politički legitimitet i jedino vanredni parlamentarni izbori ovo mogu da riješe.
Naravno, sada je na opoziciji da, kao što je SNP više puta pozivala, sjedne za sto i preduzme dalje korake. Ovo nije ništa novo, već samo kontinuitet nestručnosti, neznanja, nemara i svjesnog nerešavanja nagomilanih socio-ekonomskih problema građana, javnog duga koji je sve veći, likvidnost koja je na klimavim nogama a budžetske rupe sve dublje. I naravno, podjela među građanima sve jačih koje s namjerom namještate.
Dok vlastodršci mašu kovertama, aktuelna vladajuća koalicija se pravi kao da se ništa ne dešava i demonstrira nezainteresovanost za rešavanje krupnih problema.
Zato se SNP uvijek zalagala i zalagaće se za to da obični građani bolje žive, u nadi da će se stvoriti politički ambijent za slobodne i fer demokratske izbore, koji isključuju zloupotrebu državnih resursa, institucija sistema, medija, novca i drugih državnih dobara. Jednom riječju, država jednakih šansi za sve.
Zato će opozicija preduzeti sve što je neophodno kako bismo pokazali da smo dostojni povjerenja koje su nam građani ukazali, i na narednim prijevremenim parlamentarnim izborima dokazati da možemo i umijemo bolje od ovih koji nam državu gurnuše do ivice ponora.


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.