Категорије
Спорт

Novak Đoković je šampion Australijan Opena

Srpski teniser superiorno je pobedio Rafaela Nadala u finalu Australijan Opena (3:0) i rekordni, sedmi put osvojio pehar u Melburnu

Njegovo ime je Đoković. Novak Đoković. I on je šampion Australijan Opena.

U istorijskom finalu dominirao je protiv najvećeg rivala Rafaela Nadala i postigao ono što nikada nije u Melburnu.

NOVAK ĐOKOVIĆ – RAFAEL NADAL 6:3, 6:2, 6:3

Nakon 2008, 2011, 2012, 2013, 2015. i 2016, Đoković je podigao sedmi put pehar Aus Opena i postao rekorder.

On je pretekao Rodžera Federera i Roja Emersona koji su u karijeri osvojili po šest trofeja na prvom grend slemu sezone.

Novaku Đokoviću to je ujedno 15. grend slem trofej, čime je na večnoj listi najuspešnijih pretekao Pita Samprasa, koji ima trofej manje i stigao na mesto broj tri.

Ispred njega sada su samo Nadal sa 17 i rekorder Rodžer Federer sa 20 grend slem pehara.

Najbolji na svetu odigrao je finale bez greške. Demonstrirao je igru da izgleda tako kao da je na drugoj strani mreže stajao anonimus, a ne velikan koji u svojoj kolekciji ima 17 grend slem pehara.

Uvek borbeni Nadal posle šest mečeva u nizu u Melburnu, koje je rešio bez izgubljenog seta, trudio se da pronađe način da probije „zid“ koji je stajao preko puta njega, ali nije uspeo.

Prvi put u karijeri izgubio je finale grend slema rezultatom 3:0.

I to samo iz razloga što je Đoković bio „neuništiv“, o čemu najbolje govore impresivne brojke.

Sjajno je servirao (80 odsto uspešnosti na prvi servis – 40/50, 84 odsto na drugi – 16/19), dok je Nadal imao uspešnost prvog servisa 51 odsto. Povezane vesti

Novak je imao 34 vinera, naspram Rafinih 21, a najbolji teniser sveta napravio je tek devet neiznuđenih greški, dok je njegov rival imao 28!

Iskoristio je pet od osam brejk lopti, a Nadalu dozvolio da dođe do samo jedne prilike da mu oduzme servis, i to u šestom gemu trećeg seta, ali je on nije iskoristio.  

Imao je Nole i osam asova, a Nadal dve duple servis greške.

U ukupno 53. epskom meču protiv Nadala ostvario je 28. pobedu i osvojio 73. titulu u karijeri. 1 / 15Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Pobedom u Melburnu Đoković je osim sedmog, istorijskog trijumfa na Australijan Openu, produžio niz trijumfa na grend slemovima.

Izvor: MONDO.rs



Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.